BozcaadaHABER - Mobil


Yaman Ahmet Kimdir?

Tarih: 06-05-2015 23:59
4409 Okunma

Bir kaç günlük sakinlikten vakit bulmuşken malumunuz hafta sonu yine yoğun bir kalabalık bizi bekliyor, biraz kafamızı dağıtalım. 

Geçenler de bir medyada yapılan yorum da demişler ki adaya gitmek delilik, dönmemek daha delilik, gelip de gitmiyorsan zaten delisin. İyi hoş zaten bizim delilerimiz de meşhurdur.                                                                                                                                                                              

Öncelikle bunun nedenleri var, biz bilimsel açıdan bakalım. Bizim beynimizde sağ ve sol loblar vardır. Bir kere adayı yaşam alanı seçmek  için sert poyrazı veya sert lodosu seçeceksin ki gemiyle geçerken veya sokaklar da yürürken loblar yerinden rüzgarla oynama yapsın ve ayarlar kaçsın. İşte o zaman bizden biri olursun yoksa limanlık havalar bizi bozar.

Ta 70’li yıllara gittiğimizde bizim pirimiz Yaman Ahmet’tir. Kim midir? Bakın anlatayım: O yıllarda cep telefonunu ve telsizi ilk kullanandır. Göztepe’ye çıkıp geçen gemilere talimat verendir. Niçin Göztepe’ye çıkıyor diyorsanız cevabını hemen verelim. O yıllarda baz istasyonlarımız daha keşfedilmemiş ve ancak oradan konuşulabiliyor. Hatta ilk karşıya yüzen abimiz, şaşırmayın yüzerek anadoluya geçip gelen adam ve bunu rutin yapıyor.                                                                                                                                                                                         O zamanlarda gemiler adamıza geliyor, açığa yanaşıyordu. O yıl o zaman ki deniz işletmelerinin yolcu gemisinin kaptanı adaya geliyor ilk kez Yaman Ahmet’le iskelede karşılaşıyor ve diyalog başlıyor.                                                                                                      

  Yaman Ahmet: Sen geminin kaptanı mısın?

  Kaptan: Evet

  Yaman Ahmet: Ben de o gemilerin sahibiyim tabii

  (Kaptan hazır ola geçiyor)

Kaptan: Buyurun gelin bir çayımızı için

                                                                                                                                                                      Yaman Ahmet: Ben cep telefonuyla talimat verdim ve geleceğimi bildirdim.

Yaman Ahmet suya atlar gemiye doğru yüzer. Kaptan şoka girmiştir.

Tabii Fahri’mizi herkes tanır, bilir adamızın simgesidir. Günde yedi gazete okur, Çanakkalespor’un bütün son otuz yılın bütün takımını ezbere sayar. Yılmaz Güney’in mezarı burada deyip de  bir otobüs insanı Tekir Bahçe koyundaki kimsesiz mezarına götürüp Fatiha okutturan başka  bir insan var mıdır?

Bakın, delilerin olduğu yerde hayat bayram olur. Etrafınıza bir bakın çoğunlukta olduğunu hep görürsünüz. Akıllıyım diye geçinenlerin çok olduğu yerde hayat insana zindan olur. En iyisi adamızda yaşarken buna siz karar verin .          

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI