BozcaadaHABER - Mobil


DJ Anıl’dan kış şarkıları!

Tarih: 21-11-2018 21:39
2456 Okunma

Günlerden bir gün kara kışın başına doğru... Yaklaşık bir haftadır Edremit - Ayvalık civarındayım. Bulutsuzluk Özlemi konseri olacağını duydum ve konser günü Çanakkale’ye gittim. Bulutsuzluk Özlemi konseri harici pek bu mesafeyi gideceğimi düşünmüyorum. Belki Pentagram olabilir ya da 1-2 grup daha belki. 

Konser başlamadan yarım saat önce Heyet’le beraber mekâna girdik. Direkt bara girip bi kadeh Jack aldım. Mustafa Dermanlı’nın sesi geldi kulağıma bir an. Zaten o seslenmeseydi, gözlerim onu arardı Bulutsuzluk Özlemi konserinde kesin. Mustafa, Nejat Yavaşoğulları’yla ilgili bir anısını anlattı, Bulutsuzluk Özlemi’nin eski konserlerini izlediğinden bahsetti. Biraz zaman sonra Okan Ulusoy’u gördüm. Onun da beraber çaldığı davulcu arkadaşı Bulutsuzluk Özlemi’ne katılmış. Biraz rock muhabbeti yaptıktan sonra dışarıya sigara içmeye çıktım.

Önce Redd grubu çıktı. Bir şarkısından başka pek dinlediğim bir grup değildi açık söylemek gerekirse. Güzel bir performans sergiledikten sonra Bulutsuzluk Özlemi sahneye çıktı. Boyalı Kuş, Evet Evet arka arkaya çaldılar. Sina Koloğlu hastalığı dolayısıyla konserde yoktu. Nejat baba, “Sina’sız ‘Beynim Zonkluyor’ nasıl olacak bilmiyorum.” diyerek şarkıya girdi, güzeldi ama klavyesizdi sonuçta. Sonra “Yine Düştük Yollara” ile coşup “Sözlerimi Geri Alamam” ile konseri bitirdik. Konser sonunda penaları atarken Nejat baba, bana penayı uzattı gülümseyerek. Sahnede konser verirken en önde hayranım bütün şarkıları ezbere, bağırarak, kendinden geçip söyleseydi, ben de aynı şeyi yapardım muhtemelen. Gitar çaldığım yerlerde, konserlerde Nejat babanın penasıyla çalacağım için, o da bizimle olacak... Keyifliyim.

Türkiye’ de gerçek anlamda rock yapan çok az gruptan birisidir Bulutsuzluk Özlemi. Herkesin ezbere söylediği “Sözlerimi Geri Alamam”dan ibaret değildir. Bulutsuzluk Özlemi’nin müziğini anlamak için “Beynim Zonkluyor”, “Acil Demokrasi”, “Şili’ye Özgürlük” ya da “Uçtu Uçtu” şarkılarına bakmak lazım. Örneğin Pink Floyd’un sadece “Wish You Were Here”dan ibaret olmadığı gibi... Pink Floyd “Set the Controls For the Heart of the Sun”dır, “Comfortably Numb”dır, “Time”dır, “High Hopes”dır.


LİSTEYİ SPOTIFY’ DEN DİNLEMEK İÇİN: >TIKLAYINIZ<

1 - Mark Knopfler - Good on you son

2 - Kongos - Come with me now

3 - Nirvana - Come as you are

4 - Manga & Göksel - Dursun zaman

 5 - Bulutsuzluk Özlemi - Boyalı kuş

 6 - Müslüm Gürses - Nilüfer

 7 - Queen - Bohemian Rhapsody

YORUMLAR
1 Yorum

ADA ESKİCİSİ - 23-11-2018 15:50

AH "BAĞDAT KAFE" AH.. ÖZELLİKLE AYLİN ASLIMLA YAPTIKLARI DÜET EFSANEYDİ.. YAZMAK İSTEDİM,ADAYA İYİ BAKIN :)



YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI