BozcaadaHABER - Mobil


Teşekkürler nasırlı ellere

Tarih: 15-08-2018 21:57
3024 Okunma

“Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri

Çöpçülerin elleriyle okşardın beni

Yalnızlığım benim süpürge saçlım

Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi”

Can Yücel “Sevgi Duvarı” şiirinde böyle bahsediyor, çöpçülerden. Sevgiliye duyduğu aşkı anlatırken çöpçülerin emekçi elleri büyük usta için önemli bir sembol. 

Gerçek yaşamda bir de kendilerine sorsak belki başka başka yanıtlar da alırız. Acaba yaptıkları işlerin ve iş ortamının kokusu onlar için ne anlama geliyor?

Yaptıkları iş, evlerine götürdükleri ekmek, çocuklarına verdikleri harçlık, eşlerine aldıkları hediyedir. Harcadıkları mesai “Allaha şükür”dür kuşkusuz. Ancak biraz daha yakından bakarsak, adamızı temiz tutmaya çalışmanın gururunu da görürüz.

Biz de görmeliyiz ve verilen emeklere saygı duymalı ve teşekkür etmeliyiz. Sabahın köründen gece yarılarına kadar çöplerimizi toplarlar. Adları: Musa, Ferdi, Ramazan, Muhsin, Recep olabilir.

Ya da sokakları süpürürken görürsünüz onları mesela; Ramis, Deniz, İbrahim, Erol

Bazen vidanjörle foseptik çekerler; Ercan, Rahmi, Özkan, Ali İhsan… Foseptik de çalışan çöp de toplar, çöp toplayan yerleri de süpürür. Bakarsınız ki; Ali, İsmail, Sedat, Mehmet Ali

Su şebekesinde patlak mı var; bakarsınız ki Levent orada, İbrahim, Hakan

Mahir yolcu taşıdığı kadar çöp kamyonunu kullanmakta da mahirdir. 

Zahit de tüm yapılan işlerden, verilen emeklerden, gösterilen çabalardan iyi sonuçlar bekler. Gerektiğinde oturur direksiyona, alır eline İngiliz anahtarını. 

Bu emekçilerin alın terleri adamızın daha yaşanır bir yer olması için akmaktadır. Kolay gelsinler, merhabalar, teşekkürler hep onların nasırlı ellerinedir.     

YORUMLAR
1 Yorum

volkan engin - 16-08-2018 01:27

elinize sağlık yüreğiniz sağlık hocam. Ne zaman işçiye, çifçiye ve emekçiye saygılı olursak o zaman insanızdır. Selam tüm belediye çalışanlarımıza. Hepsine kolay gelsin.



YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI