BozcaadaHABER - Mobil


İzlerken Ege’ye Götüren Film: ‘Eyvah Eyvah 3’

Tarih: 09-02-2014 21:31
4404 Okunma

Bundan neredeyse 10 sene evvel yine bir Bozcaada kaçamağının akşamında Salhane’de eğleniyorduk. Barın hemen ardında da çalan şarkılara eşlik eden, bir yandan barmenlik yapan, bir yandan da insanlarla muhabbete katılan komik bir adam vardı: Ata Demirer… O zamanlar bugünkü kadar popüler değildi. Öncesinde Bozcaada’ya çokça gelmiş ama Ata Demirer’i hiç görmemiştim.

‘Eyvah Eyvah’ serilerinin tamamını izlemiş biri olarak üçüncüsünün tadının, diğer ikisinin yanında biraz geride kaldığını belirterek söze başlamam gerek. Hani pek olmaz ama “ben olsam” serinin üçüncüsünde ters bir manyel yapıp seriyi terse çevirip Hüseyin’in çocukluğuna döner, filmin sonunda da serinin ilkiyle bağlardım. Böylelikle birbirinden bağımsız bir üçlemenin farklı bir şekilde sahneye uyarlanması ortaya çıkardı. Neyse “ben olsam”lar bitmeyeceğine göre ben kendime döneyim en iyisi…

Eyvah Eyvah 3’de, ‘bizim’ Hüseyin (Ata Demirer), Firuze (Demet Akbağ) ve Müjgan’ın (Özge Borak) yanına ünlü oyuncu Serra Yılmaz da katılıyor, Mersedes karateriyle. Geyikli’nin köylerinde, sahil kasabası Kumburun’da ve adamız Bozcaada’da çekilen sinema filminde Ata Demirer bence bu bölgenin tanıtımına yine büyük bir ‘kıyak’ geçiyor. Sinema filmlerinin asli görevlerinden bir tanesi turizme katkı değil aslında. Ama Ata Demirer’in çok hakkı geçti bu bölgeye, bu konuda.

Biraz da filmden bahsedeyim… Geyikli’de yapılacak bir festival için organizasyon hazırlığı yapan Belediye Başkanı, aslında düzenbaz olan bir organizatörle anlaşmak üzeredir. Bu esnada Geyikli’nin delikanlısı Hüseyin bu denli bir paranın organizatöre verilmesine karşı çıkar ve festivali kendisinin düzenleyebileceğini, hem de festivalde ünlü şarkıcı Firuzan’ın da sahne alacağını vaat eder. Öyle ya Firuzan çok yakın arkadaşı, Geyikli ise memleketidir. Kâğıt üstünde çok kolay gözüken bir organizasyon vakit yaklaştıkça gelişen olaylar neticesinde biraz sarpa sarar. Sonrası ise keyifli ve eğlenerek geçireceğiniz iki saatte sinema salonlarında sizleri bekliyor…

Bozcaada’da sahilindeki mekânlarda ve Rum Mahallesi’nde geçen birkaç sahne ile uzaktan Ada’yı özleyenlere tebessüm ettiren Eyvah Eyvah 3’ü Hakan Algül yönetmiş. Senaryo ise elbette Ata Demirer’e ait. Ege’ye hasta birçok kişinin filmi kaçırmaması, bir külüstürle gidilen eski asfalt yolları izlerken yaz mevsiminin hayalini kurması kaçınılmaz.

Ha, onu diyordum, Salhane’de eğlenirken o zamanlar mekânın çok meşhur bir şarkısı vardı. Çalışanların bara çıkıp eşlik ettiği, mekândaki herkesin bir güzel ‘kurtlarını’ döktüğü bir şarkıydı ve o çalmaya başladığında kıpırdamayan kalmazdı: ‘Çikolata Çikita’! Filmin sonunda da Firuzan sahneye çıktı, Türkçe’ye çevirdiği ve Giorgos’tan dinlemeye doyamadığım şarkıyı seslendirdi!

Giorgos’tan ‘Çikolata Çikita’: http://www.youtube.com/watch?v=KFewF1e5UcE

Demet Akbağ’dan ‘Çikolata Çikita’: http://www.youtube.com/watch?v=v848m1Wiq0U

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI