BozcaadaHABER - Mobil


Ada siyasetinin özçekimi

Tarih: 09-03-2018 14:15
3525 Okunma

İki gün önce adadan Çanakkale'ye gelirken feribotta CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan ve meclis üyesi Salih Güner de vardı.

Şimdiden ada siyasetinin hızlandığı ortamda iki genç başkan yan yana gelince selfie çekmemek olmazdı. Tabii yanlarında bir de yerel basın olunca yarım saatlik yolculukta siyaset konuşmak da kaçınılmaz oldu. Kısa yolculukta yerel seçim, partilerin olası adayları, kimin ne kadar oy alabileceğine ilişkin tahminler derken birçok şey konuştuk. Yerel basına ulaşan duyumları, siyasi dedikoduları ve tahminleri de çok dikkatli dinlediklerini de söylemeliyim. "Özellikle bu süreçten itibaren siyasette laf kalabalığı değil, hizmet ve projeler yarışır" görüşüme de hem fikirler. Tabii ki diğer konuştuklarımız 'of the record' olduğu için bunları paylaşmıyorum.

Ama merak etmeyin yakın zamanda adada siyasetin daha da hızlanacağı gözüküyor. Biz de Bozcaada Haber olarak geçmişte olduğu gibi partilerin olası adaylarını, elle tutulur iddiaları, tahminleri, projeleri hepsini ara ara sizlerle paylaşacağız. 

Fakat çok selfie meraklısı olmadığım halde bu kareyi çekerek burada paylaşmamın nedenine gelirsek... Hatırlayacağınız üzere bundan daha iki hafta öncesine kadar iki genç başkan birbirlerine karşı sert açıklamalarda bulunmuşlardı. Ortalık biraz gerilmişti. Siyaset hızlandıkça ara ara bu tür çekişmelerin ve açıklamaların olması da çok normal.

Ancak ne güzel ki her şeye rağmen sokakta, kahvede, feribotta yan yana gelip çay içebiliyorlar, tartışabiliyorlar, fikirlerini söyleyebiliyorlar. Özellikle Bozcaada gibi küçük ölçekli yerlerde siyasetin dili, diyalog, uzlaşı çok daha önemli. Seçimler gelir geçer ama bizler komşuyuz ve büyük bir aileyiz nihayetinde. 

Bu fotoğraf karesi burada şöylece dursun. Daha siyaset yeni yeni hızlanmaya başladıkça bu fotoğraf karesini hatırlatırız. Umarım seçim döneminde de her şeye rağmen bu karedeki gibi yan yana gelirler. Son olarak iki genç başkanı bu örnek ve olgun davranışlarından ötürü tebrik ediyorum. 

YORUMLAR
1 Yorum

Rıfat Diker - 10-03-2018 07:59

YURTTA SULH CİHANDA SULH



YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI