BozcaadaHABER - Mobil

Bozcaada'da tarihi yayın1

Tarih: 31-08-2021
3120 izlenme

Bozcaada’da tarihi bir canlı yayın gerçekleşti. Bozcaada aşığı usta gazeteci Uğur Dündar, Tele 1’de yayınlanan “Demokrasi Arenası”nı Bozcaada’da 30 Ağustos’a özel olarak gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda adalıların yoğun ilgi gösterdiği programda ilk kez CHP’li grup başkanvekilleri bir arada canlı yayına çıktı.

 

Uğur Dündar, Bozcaada ’dan canlı yayınlanan Demokrasi Arenası programında ada halkı ve misafirler ile buluştu.  Tele 1’de yayımlanan Demokrasi Arenası’nın konukları CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programda ilk kez CHP’li grup başkanvekilleri bir arada canlı yayın konuğu oldu.

 


Programa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Ümit Ural, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Bozcaada İlçe Başkanı Selma Kırbaş, CHP Ezine İlçe Başkanı Caner Şahin, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan da konuk olarak katıldı.

 


Geçmişte Uğur Dündar ile birlikte çalışan, programlar yapan ve 2000’li yıllara kadar adaya birlikte gelen Haluk Şahin için “Benim Arena programını birlikte yaptığım kadim dostum, Bozcaadalı ve bir nevi Bozcaada’nın Heredot’u diyebileceğimiz, filozofu diyebileceğimiz Prof Dr. Haluk Şahin de aramızda dedikten sonra Bozcaadalı okul arkadaşı Ali Kutluer’i de selamlamadan programa başlamadı.

 

 

Program öncesinde Dündar mikrofonu Başkan Yılmaz’a verdi. “Bozcaada’da bilirler 30 Ağustoslar çok coşku ile kutlanır. Ancak Uğur abinin de dediği gibi, bu akşam hep beraber bir tarihe tanıklık edeceğiz. Ben özellikle sayın Dündar’a ve 3 grup başkanvekilimize davetimize icabet ederek buraya geldikleri için ada halkı ve tüm misafirlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından Dündar mikrofonu Haluk Şahin’e verdi. Gazeteci, yazar Şahin, Uğur Dündar’ın içten bir Bozcaadasever olduğunu ve 30 Ağustos’un bir ilk zafer olduğunu ama evrensel uygarlık düzeyi muharebelerinin sonuna kadar süreceğini anımsattı. 

 

Uğur Dündar ise Bozcaada ve adalılar için yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
Bozcaada’nın benim hayatımda çok büyük, çok anlamlı, anılar ile dolu çok güzel bir yeri vardır.  Ben buraya belki inanmayacaksınız ama 1976 yılında geldim. O zamanlar bu feribotlar falan hiçbiri yoktu. Sadece Yakar Kaptan adında fedakar ve cefakar bir güzel insanın yük motoru vardı. Hastalar, hamileler herkes bu yük motoru ile karşıya geçerdi. Sonra buraya geldim ve ben burayı batının Hakkari’si, en unutulmuş köşesi olarak anlatan bir program yaptım. İşte o programı seyretmiş Kenan Evren, 12 Eylül darbesini yaptıktan sonra da iki askeri çıkarma gemisi gönderildi buraya. Biz sonra vaktiyle ev sahibi de olduk. Orada ilk çocuğumuz ile çok güzel anılar biriktirdik, sonra iki evladımız daha dünyaya gelince bir oda yetmedi ve ağlayarak göz yaşları içinde evimizi sattık ve başka bir yere taşındık ama adadaki anılarımız biz yaşadıkça hep baki kalacak ve kalbimizde burada kaldı.

 

Usta gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu tarihi yayın yaklaşık 3 saat sürerken programdaki konuklar hükümete yönelik eleştirilerini sıraladı.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER VİDEOLAR