BozcaadaHABER - Mobil


Açıklamalar birbiri ardına geliyor

Tarih: 19-11-2023 22:30
1402 Okunma

CHP İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır: "Ön seçim yapabiliriz”

Ak Partili Burak Aktan: "Adayım"

İYİ Partili Çebi: “İttifak yok”

Mustafa Mutay: “Tercihim Ak Parti”

 

CHP’DE SÜREÇ 22 KASIM’DA BAŞLIYOR

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaştıkça siyasi partiler de çalışmalarını hızlandırıyorlar.

CHP, 22 Kasım ile 29 Kasım tarihleri arasında adaylıklarla ilgili resmi başvuruları alacak. Çalışan memurlar için ise bu süre 5 Aralık 2023'e kadar devam edecek.

CHP Genel Merkezi'nin İl Başkanları ile yaptığı toplantı sonucunda, genel merkez yetkiyi İl Başkanlıklarına verdi. Bunun ile ilgili düzenleme yazıları parti il başkanlıklarına geliyor.

CHP İl başkanlığı istediği takdirde üye bazında ön seçim, eğilim yoklaması, anket ve atama kararı alıp genel merkeze bildirebilecek. Genel merkez, il başkanlığına bu yönde tavsiye kararı verdi. 20 Kasım 2023 itibariyle genel merkezden kentlere heyetler gönderilecek. Gelen heyetler adaylarla ilgili çalışmalar gerçekleştirip kentin nabzı tutmaya çalışacaklar.

Ama bu tavsiye kararı, Çanakkale merkez için pek geçerli görünmüyor. Çanakkale Belediye Başkan Adaylığı için Av. Sayın Muharrem Erkek adının kesinleştiğini ve Genel merkezin de Sayın Erkek'i işaret ettiğini biliyorum.

Bu şekilde yapılacak bir ön seçim, aynı Bozcaada’daki gibi sonucu belirli bir seçim olur.

 

CHP’Lİ BAĞDIR’IN AÇIKLAMALARI TATMİN ETMEDİ

CHP Bozcaada İlçe Başkanı Bahar Mete Bağdır, aday belirleme yöntemiyle ilgili, her adaya eşit mesafede olduklarını, partiye gönül veren, aday olmak isteyen herkesi CHP'ye beklediklerini, şeffaf bir tutum ortaya koyacaklarını belirterek, birden fazla aday olması durumunda üye bazında ön seçim yapabileceklerini, sandığı koyabileceklerini söyleyerek "Parti içi demokrasiyi” işaret etti.

CHP İlçe Başkanı Bağdır, "Demokratik süreci işleteceğiz" dese de söyledikleri parti tabanında pek karşılık bulmadı. Özellikle belli bir kişiyi desteklemek için bilinçli şekilde partiye üyeler yapılması partililer arasında rahatsızlık uyandırdı. İlçe başkanı her ne kadar dengeli hareket etmeye çalışsa da bir grubun ve adayın destekçisi olduğu biliniyor ve parti tabanının bu yönde tepkisini çekiyor.

 

CHP TEK ADAYLI: GÖZTEPE

CHP tabanı, Yahya Göztepe’ye alternatif bir aday bulmaya çalışsa da, ön seçim olasılığı nedeniyle bilinçli olarak yapılan üyelerin, yapılacak bir ön seçimde Yahya Göztepe’ye destek vereceği düşüncesi yüzünden güçlük çekiyorlar. Partinin etkin isimlerinden Hüseyin Tuna, Recep Yalçın gibi isimlerin partiyi küllerinden yeniden yaratıp yaratamayacağı merak konusu.

 

BAŞKAN YILMAZ SESSİZ

CHP’nin iki dönemdir Belediye Başkanlığını sürdüren  Hakan Can Yılmaz ise, gelişmeler karşısında sessizliğini koruyor. Parti içindeki bilinçli üye arttırımı, ön seçim olması halinde başkanın aday olmasının önünde seçilememe tehdidi oluşturuyor. Hakan Can Yılmaz’ın yine de İl başkanlığı ve milletvekillerinden gelecek adaylık çağrısına bağlı hareket edebileceği Çanakkale kamuoyunda sıklıkla konuşuluyor.

 

MİMAR FİLİZ AKARSU "GEREKİRSE BAĞIMSIZ ADAYIM"

Adı CHP ile anılan Akarsu, "Bu çarpık, adaletsiz, liyakatsiz düzenle mücadele edeceğim. Sonucu belli bir seçime partiyi sürüklüyorlar. Bir kişiye hizmet eden parti anlayışını ve gruplaşmayı doğru bulmuyorum. Amacım Bozcaada’ya hizmet etmek ve bunun için aday olacağım. Gerekirse bağımsız aday olurum" diyor.

 

İYİ PARTİ'DE ÇEBİ, EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR.

Adaylığını açıklayan ve ittifak yapılmayacağının altını çizen İyi Partili Cevdet Çebi, oluşturacağı meclis üyesi listesiyle ada vizyonunu belirlemeye çalışacak. Parti içinde sorunsuz bir şekilde çalışmalarını yürüten Çebi, seçimin en rahat adayı.

 

MUTAY, “TERCİHİM AK PARTİ” DEDİ

Deneyimli isim, Ak Parti’den aday olmak istediğini açık ve net bir şekilde ifade ederek, "Bozcaada’nın içinde bulunduğu sorunların başında gelen gerek mali ihtiyaçları gerekse araç-gereç ve hizmet bütünlüğünü iktidar partisinden alacağımız destekle sağlayabiliriz. Ada için artık bu gereklidir" diyor.

 

AKTAN, “BEN VARIM”

Bir diğer gelişme ise Ak Parti Bozcaada Eski İlçe Başkanı Burak Aktan ile ilgili. Sayın Aktan, önümüzdeki hafta Çarşamba günü resmi müracaatta bulunarak Bozcaada Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıklayacak.

 

TİP’DE ADAY BİLMECESİ; TURGAL MI? GÜNEL Mİ?

Bozcaada’nın her geçen gün büyüyen, dikkat çeken ivme yakalayan partisi TİP, CHP’den geçen iki değerli ismin kıskacında. Parti üyeleri tarafından aday olması istemiyle karşılaşan İbrahim Günel, bu isteğe kayıtsız kalmıyor. Aykut Turgal ile birlikte belediye meclisindeki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken İbrahim Günel’in aday olması durumunda özellikle CHP’den birçok ismin Günel’e destek vereceği konuşuluyor.

 

ADANIN EN SESSİZ PARTİSİ MEMLEKET VE MHP

Hem Memleket Partisi’ni hem de MHP’yi hafta içerisinde yoğun bir gündem bekliyor. İttifak arayışları mı olacak, partiler kendi adaylarını mı çıkaracak genel idare kurullarında yapılacak toplantı sonrası alınan kararda belirlenecek.

Hepimizi ilgilendiren yeni gelişmeler oldukça, Bozcaada Haber'deki köşeme taşıyıp sizlere duyurmaya devam edeceğim.

Serkan İlik ve Mustafa Dermanlı tarafından Bozcaada siyasetindeki gelişmelerin konuşulduğu 18 Kasım Cumartesi günkü Bozcaada TV canlı yayınını da izlemenizi öneririm.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI