BozcaadaHABER - Mobil


Bozcaada'nın tepesine kışla mı geliyor?

Tarih: 08-04-2023 20:55
1570 Okunma

Bu tablo gibi doğa mucizesinin fotoğrafı, Bozcaada’da çekildi. 

 

Fotoğrafı çeken arkadaşımıza Bozcaada’ya yeni bir görsel kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum.

Bozcaada, tam da bu fotoğraftaki gibi, Gökkuşağı gibidir. 

İçinde türlü türlü renkleri, yaşamları barındırır. 

Tanrının yeryüzündeki “Cenneti”dir. 

Bozcaada'da yaşayanlar, Bozcaada’ya gelip bir daha dönmeyenler, bu cennetin varlığını, güzelliğini çok iyi bilirler. 

Bizler; yerel, kültürel ve ekolojik değerler dikkate alınarak, doğal ve bakir güzellikler korunarak bir yol haritası çizilmesini ister ve savunurken, her yeni güne Bozcaada ile ilgili yeni bir şaşırtıcı  haberle uyanıyoruz. 

Şimdi de Göztepe yamaçlarının mera olan vasfının ‘İskân, eğitim ve tatbikat alanı’ olarak değiştirildiği, Göztepe’nin yamacına kışla yapılması için belediyeden inşaat ruhsatı talebinde bulunulduğu bilgisi adamızda endişe yarattı.

Bu endişenin en büyük nedeni, bu projenin adanın silüetine vereceği zarar. 

İmar Planının bir türlü bitmemesi, ada halkının bugüne kadar kullandıkları bazı yer ve alanların farklı kişilere, farklı amaçlarla verilmesi, devasa yapıların oluşması yetmez gibi Bozcaada Limanı’na Esenler Belediyesi ile askeriyenin arasında oluşan anlaşmayla 72 daireli 18 bloktan oluşan misafirhane yapılmak istenmesi de gündem üzerine gündemi oluşturuyor. 

Bu cennet ada, özellikle 2014 sonrasında, imar ve yapı yorgunu bir ada haline geldi. 

Öz eleştiri yapmak gerekirse, benim ve benim gibi birçok adalının destek vererek seçilmesine vesile olduğu yerel yönetim, sınıfta kaldı. 

Göztepe'nin seçilmesi, adanın yapısal özellikleriyle konum olarak bağdaşmadığı için, gerçekten stratejik bir yapılanma gerekiyorsa bile, yerel yönetimle işbirliği içerisinde daha uygun başka noktalar belirlenmesi gerekir.

Ayrıca, Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada'da 5. Komando Alayı bulunurken, daha küçük yüzölçümüne sahip Bozcaada'ya bu tür bir tesisin yapılma gerekliliği sorgulanmalıdır. 

Yetkili makamların bu konuyu bir kez daha incelemelerini ve Bozcaada halkının görüşlerine kulak vermelerini bekliyorum.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI