BozcaadaHABER - Mobil


Elif Gedik yalnız değildir

Tarih: 13-03-2024 23:53
699 Okunma

Bozcaadalı arkadaşımız Elif Gedik, 2019 yılında boşandığı eşi tarafından geçen yıl, çalıştığı markette bıçaklı saldırıya uğrayıp yaralanmıştı.

Kendisini bıçaklayan, başka sabıkaları da bulunan eski eş ise çıkarıldığı mahkemece önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış sonra toplum ve medya baskısı sonucundan yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

Elif, o günden beri sadece kendi canı için değil ailesi, anne ve babası ve çocukları için de korku, panik ve endişe duygularını yoğun olarak hissederek yaşıyor.

Ülkemizde her gün boşanmak istemesi, barışmayı reddetmesi, evlenmeyi kabul etmemesi, ilişkiyi reddetmesi, kendi hayatına dair karar almak istemesi, nefret, bıkkınlık gibi bahanelerle, çoğu en yakınlarındaki erkekler tarafından, kadınlar ya yaralanıyor ya da öldürülüyor.

Elif Gedik'in önce tahliye edilip sonra toplum ve medya baskısıyla yeniden gözaltına alınan sabıkalı eski eşi ile ilgili olarak bugün Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeni bir duruşma gerçekleştirilecek.

Elif ile konuştum. Boşandıktan sonra çalıştığı yere gidip kendisini yaralayan eski eşinin tekrar serbest kalmasından çok korkuyor.

Ben, mahkemeden, Elif'in ve benzer korkuları yaşayan tüm kadınların duygularını anlayarak, hissederek, düşünerek çıkartılacak bir emsal karar bekliyorum

Çünkü şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, adil yargılama yapılmadıkça, kadınların katilleri bulunmadıkça ve önleyici tedbirler uygulanmadıkça bu korku da bu şiddet de sürmeye devam edecek.

Bu sorunu yaratanların da çözmeyenler de aynı derecede suçlu oldukları bu düzenin artık durması gerekiyor.

Mahkemeye katılma talebinde bulunan Çanakkale Barosu ve Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu da 14 Mart 2024 tarihinde görülecek olan davayı yakından takip etmektedir.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI