BozcaadaHABER - Mobil


Sezona hazır mıyız?

Tarih: 18-04-2023 21:05
1296 Okunma

Bozcaada, efsanelere konu olmuş, muhteşem bir kültürler mozaiğidir.

 

İnsanlarıyla, kekik kokulu havası, pırıl pırıl kumları, masmavi koyları, üzüm bağları, şarapları, gastronomi mutfağı, evleri, sokakları, kalesi, feneri, çan kulesi, yel değirmenleri ile içinde yaşanan bir rüyadır Bozcaada.

Bozcaadamızı diğer tatil destinasyonlarından ayıran en önemli tercih nedenlerinden biri de misafir ağırlama konusundaki pozitif farklılığıdır.

Turizm, hata kaldırma payı en düşük sektörlerden biridir.

Bozcaada, sezona hazır mı?

Çok kısa bir süre sonra, önce Bayram ardından da havaların ısınmasının etkisiyle tatil ve turizm yörelerinde hareketlenme başlayacak. 

Bozcaada, özellikle sezon açılışını erkenden yapmak isteyen yerli turistler için en cazip destinasyonlardan biri. 

Tarım ile turizmin bütünleştirilerek uzun vadeli faydaların gözetilmesi, 
yerel halkın yaşam kalitesinin arttırılması ile adanın doğal ve ekolojik yapısının korunması arasındaki dengenin bozulmaması,
nitelikli hizmet anlayışı ile çevreye duyarlı misafirin buluşturulması ve adanın mevcut durumu korunarak sürdürülebilir turizm alternatiflerinin yaratılması ve
adamızın doğal, kültürel, tarihi değerleri korunarak ada kimliğinin yaşatılması yolu ile sürdürülebilir turizm potansiyelinin ekonomiye yansıması sağlanabilir.

Pekiyi, alt yapı çalışmalarından ulaşım imkânlarına, çevre düzenlemelerinden esnafına kadar Belediyesiyle, Gestaşıyla, işletmecileriyle Bozcaada, misafirlerini karşılamaya hazır mı?

Ülke genelinde uygulanan yanlış ekonomik politikalar ve bireysel kâr hırsları, toplumun genelinde büyük bir satın alım gücü kaybına neden oldu. 

Bunun üstüne doğal afetlerden kaynaklanan hem maddi hem duygusal yıkımlar da eklenince, bu yaz keyifli bir tatil yapmak, herkes için iyice zorlaştı. 

İşte bu yüzden sezona, bu sıkıntıların bilincinde olarak, zorlukları mümkün olduğunca hafifletip kolaylaştıracak uyum ve sağduyu ile işbirliği içerisinde hazırlanmak gerekiyor. 

Gecikmeden.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI