BozcaadaHABER - Mobil


B.İ.T

Tarih: 11-08-2015 13:55
3906 Okunma

Bozcaada’ nın turizm hareketliliği tüm hızıyla devam ederken, dışımızda gelişen olaylar bizi de derinden etkiliyor. Tüm dünyada gelişen ve var olan her tehdit karşısında mutlaka gelişen bir istihbarat ağı vardır. Amerika’dan tutun Avrupa’ya, Ortadoğu’dan İsrail’e ve tabii ki Türkiye’ye kadar.                                                                                                                                                       

Bu konuda bizim adamızın oldukça geniş bir deneyime ve tecrübeye sahip olduğuna inanıyorum. Mesela Ç.İ.M vardır(Çınaraltı İstihbarat). Hiç bir şeyden haberin yoksa otur sabahleyin, tüm gece ne olduysa bütün bilgileri alırsın. Geçenlerde bir kavga muhabbeti oldu bir gecenin yarısında. Parmaktan bir lokma ısırık aldılar, ertesi sabah parmak koptu. T.E.M Hospital’da mikro cerrahide kopan parmak yerine dikildi. Hatta vatandaşın biri inanmadı, parmağı evirdi çevirdi:                                                             

“Vay be, çok iyi bir operasyon. Kopuk olduğu bile belli değil” dedi.

Neyse ki orta parmağı görünce inanmak zorunda kaldı. Mesela daha evveliyata gidersek P.İ.T(Park İstihbarat) vardı. Genellikle burada adanın yerlileri oturur, deniz kıyısı kesimine hakimdirler. Çamlık istihbarat orta alana hakimdir. Karşı istihbarat ön bilgi kaynağıdır. Mesela bizim patron karşı gişeye vardığı zaman hemen hangi türbinde ne arızası var karşı iskeleden öğrenirdi. Düşünsenize, arızanın cep telefonuna mesajı düşmeden karşı iskelenin haberi olurdu. Hatta geçenlerde bir adalı kardeşimiz, -kendisi uluslararası gemilerde çalışır- açıktan İtalya’ya giderken telefon açtı;                                                                                                                                                                                                     

“11 numara çalışmıyor, hayırdır arızalı mı?”

Yani anlayacağınız, 17 kızımız tüm adaya mal olmuştur. Adanın simgeleridir. 16. yıla girdik. Ada turizmine çok iyi bir ivme kazandırmıştır. Günbatımını bir simge haline dönüştürmüştür. İşimiz, aşımız, acısıyla tatlısıyla ekmek teknemizdir. İşte bizde buralarda zamanı öldürürken boş kalmayalım, aynı zamanda bir şeyler yazalım, çizelim, karalayalım derken yazılar yazmaya başladık. Eskileri anlattık. Kâh espriyle çalakalem, kimi zaman ucundan dokundurmalar yaptık.                                                                                                                                                                         

Ülkemizde en zor, fakat bir o kadar da kolay bir zanaattır yazmak ve anlatmak. Gazetecilik yapmak zordur çünkü devamlı muhalif olmak, öncellikle iktidara muhalif olmak gerekir. Bu muhaliflik hükümetler için de, belediyeler için de, hatta iktidar olan muhtarlar için de geçerlidir. Yani devamlı kral çıplak demek zorundasın. Kolay olan ise kolay yolu seçip suya dokunmadan, suyun hep bir tarafını yazarsın. O zamanda yandaşlığın sularında yelken açarsın. Neyse ki benim böyle bir iddiam yok. İhtiyaçtan oluşan ve iyi olduğuna inandığımız bir haber sitesinde böyle naçizane bir sayfa ayırdılar, bizler de yazmaya çalıştık.                                              

Öncelikle yazı hatalarının düzeltilmesinde canları çıkan sevgili Ulaş, sevgili Mustafa Dermanlı, bu siteye emeğini koyan tüm kardeşlerim ve tabii ki zaruri olarak çıkıp Bozcaada’nın ve çoğu zaman yaptığı haberlerle ulusal basının da ilgisini çeken BOZCAADA HABER sitesinin emektarı manevi kardeşim Serkan İlik. Hepinize, bana gösterdiğiniz hoşgörü için sonsuz teşekkürler. Bir hatamız olduysa affola. Hoşçakalın.

YORUMLAR
2 Yorum

Sedat Bektaş - 29-08-2015 09:21
CAHİT Hayırdır nereye ayrılıyorsun. Bozcaada Haber i sensiz düşünemiyorum. Yazılarını sürekli okumak istiyoruz.

Burhan ÇEBİ - 13-08-2015 14:40

Adamızı tek kelimeyle istihbarat açısından harika anlatmışsın Cahit kardeş.Yazılarını zevkle okuyorum, okumaya da devam edeceğim.



YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI