BozcaadaHABER - Mobil


Dj Anıl'dan 2019'un son listesi!

Tarih: 12-12-2019 04:19
2021 Okunma

 

2019 yılı birçoğumuz için şüphesiz sıkıntılı, kasvetli, kötü bir senediydi. Yeni yıl yaklaşıyor, bize ne getirir bilinmez ama birçok şeyi götürdüğü kesin. Bir daha bu seneki gibi bir sene yaşamamayı temenni edip, bu yılın son yazısını kaleme alıyorum.

Bu yazımda; tarzıyla 70’lerin 'Psycodelic Rock’ı günümüze getirmiş, nameli sesiyle çoğumuzu büyülemiş, müziğine biraz seattle ruhunu eklemiş, çoğu şarkısında anason kokusu eksik olmayan Gaye Su Akyol’dan bahsetmek isterim. 2014’te yayınlanan 'Develerle Yaşıyorum' albümü ile bize ilk selamını çakan Gaye Su Akyol, değişik tarzıyla büyük bir kesimi etkisi altına aldı. İkinci albümü ‘Hologram İmparatorluğu’ ile birçok yerli ve yabancı müzik eleştirmeninden olumlu not aldı.  İçinde çokça TSM  (Türk Halk Müziği) motifleri bulunduran albüme hayranlarının yorumu 'Uzayda da Rakısız kalmayacağız. Güzel oldu.' şeklindeydi. Bu albümde ilk klibini benim de favorim olan ‘Eski Tüfek’ isimli şarkıya çekti. 2018’de ‘İstikrarlı Hayal Hakikattir’ albümüyle golü doksana attı.

ABD’ nin önde gelen gazetelerinden New York Times da, ‘Gaye Su Akyol’un Türk rock müziğinin en büyük umudu haline geldiği’ ifadelerini yazdı. BBC 6’daki radyo programında Akyol’un şarkılarına yer veren ünlü ABD’li şarkıcı Iggy Pop, NYT’ye yolladığı e-postada, ‘O, bugün Batı’da tükettiğimiz popüler müzikten çok daha müzikal ve tatmin edici’ yazdı. ELLE Style Awards 2019’da ‘Yılın Müzik Yıldızı’ ödülünü aldı. 2017’de Bozcaada’da ‘Tamirhane on an Island’ etkinliğinde sahne almıştı. Yurtdışında birçok festivalde sahne alan Gaye Su Akyol ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor.

Psycodelic Müzik 60’lı, 70’li yıllarda dünyayı etkisi altına almıştır. O yıllarda Pink Floyd, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Grateful Dead başta olmak üzere çok başarılı müzik olayları yaşanmıştır. Şüphesiz ki o dönemlerde Türkiye’de Psycodelic müziği etkisi altına girmiştir. Erkin Koray, Barış Manço, Moğollar, Mazhar ve Fuat, Ersen ve Dadaşlar, Üç Hürel, Bunalımlar, Derdiyoklar, Selda Bağcan ilk akla gelenler. Bugünler de bu müziği icra eden müzisyenlere verilecek en şık örnek şüphesiz, Baba Zula’dır. 'Replikas, Nekropsi, Gevende, Altın Gün' diye saymaya devam edebiliriz. Şüphesiz ki Avrupa’da yaşayanlar bizden daha çok bizim müziğimize hakim. Selda Bağcan Avrupa’da konserler vermeseydi, şimdi bu kadar dinleniyor olurmuydu? Yine de değeri anlaşılırmıydı? Hiç sanmıyorum!

Yeni yılın size güzellik, huzur, mutluluk getirmesi diler, yağmurlu bir kış gecesinden size selam ederim. Ruhunuzu müzik ile beslemeye devam edin. Güzel müzik hayatınıza renk getirir. Sevgiyle…

 

Listeyi spotify üzerinden dinlemek için >tıklayınız<

 

1 - Selda Bağcan – İnce İnce Bir Kar Yağar

 

2 - Gaye Su Akyol – İstikrarlı Hayal Hakikattir

 

3 - Erkin Koray – Cemalım

 

4 - Bunalım – Başak Saçlım

 

5 - Barış Manço – Dere Boyu Kavaklar

 

6 - Selçuk Alagöz – Malabadi Köprüsü

 

7 -  Mazhar Ve Fuat – Adımız Miskindir bizim



Bonus: Üç Hürel - Sevenler Ağlarmış



 

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI