BozcaadaHABER - Mobil


Dj Anıl'dan Eylül listesi

Tarih: 23-09-2019 20:13
2163 Okunma

Acısı çok, tatlısı pek yok gibi bir sezon geçirdik. Şikayetler, kavgalar, ölümler, tatsızlıklar...Hep can sıkıcı şeyler. En önemlisi kardeşimiz Ramazan Öksüz’ ü kaybettik. Geriye söylenilebilecek tek bir kelime yok. Hiçbir cümle kardeşimizi geri getirmeyecek.

   Şu an güzel olan şey; adada sokaklar sakinleşti, mangallar yanmaya başladı. Haftasonu öğle vakitlerinde içilen şaraplar, adalıları aldı gün batımına götürdü. Adalılar geriye bakıp, ‘Eee senin nasıl geçti yazın?’ sorusunu sormaya başladı. Adayı gerçekten sevenleri görmeye başladık. Ayazma’ya gidip "Arabamı nereye koyacağım? "ya da ‘"Plajda şezlong bulabilir miyim?’" soruları yerine, "Yanıma bir bira mı alsam, iki bira mı alsam?’ sorusunu kendimize sormaya başladık. Yani özetle, herşey normale dönmeye başladı. 
 
   Bağbozumu festivali kapsamında, son dakikada belli olan dev çınar Suavi, Bozcaada halkından tam not aldı. Ben eskiden beri Suavi dinlemeyi severim. Ama gerçekçi olmam gerekirse daha sönük bir konser bekliyordum. Gerek repertuarıyla, gerek şarkı aralarında bahsettiği konularla, gerek tüyleri diken diken eden şiirleriyle adalıların kulaklarının pasını sildi. 69 yaşındaki sanatçı sempatik tavırlarıyla sahnede ilgileri üzerine çekerken ‘Bağ bozumu festivalinizin 96. yılıymış, bende 96 yaşıma kadar şarkı söyleyeceğim.’ dedi. Sahneye çıkarken alkol almadığından bahseden Suavi, ekip arkadaşlarına da sahneden önce içki içmeyi yasakladığını söyledi. ‘Haydi dön’, ‘Tükenme’, ‘Hasret Türküsü’, ‘Yalı çapkını’ gibi birçok sevilen şarkısını seslendiren Suavi’ yi ‘96 yaşında da adada görmeyi’ dileriz.
 
Selamlar...
 
Listenin Spotify Linki: >Tıklayınız<
 
1 - Touch & Go - Tango In Harlem

 
2. Pink Martini - Amado Mio 

3 - Melis Sökmen - Gemiler

4 - Bülent Ortaçgil - Eylül Akşamı

 
5 - Amy Winehouse - Valerie
 
 
6 - Athena - Senden Benden Bizden
 
 
7 - Suavi - Tükenme
 
 
 
 

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI