BozcaadaHABER - Mobil


Güle Güle Emine Öğretmen

Tarih: 04-09-2018 20:26
6092 Okunma

Emine Arslan, 2011’den beri Bozcaada eğitim emekçilerinden; hem de en emekçi olanlarından biri. Dört yıldan beri ilkokulumuzun müdürlüğünü yürütüyor. Geçenlerde karşılaştık, ‘tayininin çıktığını, bundan sonra Çanakkale Güzelyalı İlkokulu’nda çalışacağını’ söyledi. Bir Adalı olarak üzüldüm.

Emine öğretmenin işini nasıl bir aşkla yaptığına ben tanığım. Onunla İstiklal İlkokulu için iki projeyi beraber yürüttük. Her ikisinde de nasıl canhıraş çalıştığına şahidim.

İlki iki yıl evveldi. Bir gün Emine hanım beni aradı. ‘Hocam sizin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden öğrencileriniz vardır’; ‘Okulumuzun biraz bütçesi var’; ‘Sizin öğrencileriniz okulumuzu ve sınıflarımızı, eğitsel figür ve resimlerle süsleyecek biçimde boyasalar’ dedi. Bunu duyunca çok sevindim. Bir okul müdürü kendisine, özel yaşamından fedakarlık yapmasına neden olacak bir iş çıkarıyordu. Bürokratik sorunlarda cabası.

Emine hanımın bu isteğini şu şekilde karşıladık: Benim Topluma Hizmet Uygulamaları adında bir dersim vardı. Bu dersi on sekiz kişilik bir öğrenci grubu almaktaydı. Ben o dersin içeriğini Bozcaada İstiklal İlkokulunu görsel figür ve resimlerle donatılması olarak belirledim ve projeyi Bölüm Başkanlığına sundum. Kabul edildi. Tam sekiz hafta boyunda her hafta sonu öğrencilerimle birlikte Çanakkale’den Bozcaada’ya geldik. Bozcaada Belediyesi ulaşımımızı sağladı. İstiklal İlkokulu velileri sırasıyla her hafta öğrencilerime öğle yemeği yaptılar. Belediye şoförü Ferdi işini aksatmadı. Resim öğretmeni Cemil Onay sınıf duvarları ve okul bahçesine çizilen şekiller konusunda yardım etti ve bizzat çalıştı.

 En önemlisi tam sekiz hafta boyunca Emine hanım hiç hafta sonu tatili yapmadı. Öğrencilerimle birlikte onlar gibi çalıştı. Okulunu güzelleştirmek için boya yaptı. Bu arada Milli Eğitim ilçe yönetiminin bürokratik beklentilerini de sabırla karşıladı.

Emine öğretmenle yürüttüğümüz ikinci proje de Notabüs projesidir. Mendirek Dergisi tarafından, Yılın Projesi olarak ödüllendirilen ve adalı tüm çocukların piyano çalmasını amaçlayan bu projeyi Bozcaadahaber’de ayrıntılarıyla anlattım. Ancak Emine hanımın buraya olan katkısından bir kez daha söz etmek gerekiyor. Velilerin ve öğrencilerin organize edilmesi, ders yapılacak otobüsün okul bahçesine getirilmesi, otobüsün elektrik tesisatının döşetilmesi, gerekli izinlerin alınması, ‘bu da nerden çıktı; başına iş mi almak istiyorsun’ diyenlere yanıt verilmesi hep Emine hanıma düştü. Emine hanımın Aynı canhıraş çabalarını bu projede de gördüm.

Emine Arslan bir öğretmen ve bir okul yöneticisi olarak farklı biridir. İşini aşkla yapan kendine iş çıkacağından, başına dert alacağından korkmadan Bozcaadalı dadalara hizmet etmiştir.

Ben onda artık efsane gibi anlattığımız Köy Enstitüleri'ndeki eğitimcilerin kumaşını görüyorum. En az bizim çocuklarımız kadar değerli Çanakkale Güzelyalı Köyü’nün çocuklarına da aynı şevkle hizmet edeceğinden eminim. Güle güle Emine öğretmen.

 

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI