BozcaadaHABER - Mobil


İnsanlar fikirleri konuşmalıdır

Tarih: 05-01-2018 19:03
4652 Okunma

Bir adalı olarak heyecanlanmamak mümkün mü? Düşünenlere, hayata geçirenlere, sürdürenlere teşekkür etmemek olur mu? İyi niyetle yapıldığı ortada olan bir hizmettir… Bravodur… Ellerinize, dillerinize, beyinlerinize sağlıktır. Adamızda yaşama geçen Halk Kart uygulaması ve Bozcaada El Ele projeleri için söyleneceklerin özeti budur.

Küçük insanlar kişileri, ortalama insanlar olayları, büyük insanlar fikirleri konuşur. Bu anlamda, bu projeleri hayata geçiren insanlar, özellikle belediye başkanımız Hakan Can Yılmaz ve çalışma arkadaşları için edilecek söz, onlara emeklerinden dolayı teşekkür etmek olmalıdır. Küçük insan yanımıza düşen budur. Bu teşekkürü sonuna kadar hak etmişlerdir. 


Sıradan insanlar olarak olayları konuştuğumuzda, benim aklıma gelen; bu projelerin adalıların yaşamlarına ne kadar dokunacağı ve Bozcaada’da yaşayan insanların günlük yaşamına yapacağı katkıdır. Bir teşekkür de olayın içeriğinden ve güzelliğinden dolayı gelmelidir.  


Ama asıl mesele yapılan projelerin düşünsel içeriği ve fikirsel boyutu olmalıdır. Yaşama geçirilen bu çalışmalarla adada bazı değerler öne çıkabilir:

- Hayatı zorlukları ve avantajlarıyla paylaşma,

- Verilen hizmetler de insanlarımız arasındaki eşitsizliğin en aza indirilmesi,

- Gemisini kurtaranın kaptan olduğu, herkesin kendi derdine düştüğü liberal bireyci anlayışın yerine toplumcu bir seçeneğin de olduğu,

- Komşuluk ve hemşerilik hukukuna güç katma,

- “Memleket hepimizin” anlayışı.

Bozcaadabizim ve Notabüs gibi kampanyalarla canlanmaya başlayan Bozcaada İmecesi’nin yeni örnekleriyle karşı karşıyayız. Yapılacak, yaşama geçirilecek ve birlikteliğimizi güçlendirecek daha çok yolumuz olduğunu unutmadan, gelecek olan eleştirileri iyi değerlendirmeli ve dersler çıkarılmalıdır.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI