BozcaadaHABER - Mobil


Faili meçhul

Tarih: 10-02-2017 12:00
5573 Okunma

Bozcaada kabına sığmayan bir yer. Hani cirmi kadar yer yakar derler ya, Bozcaada’nın cirmi küçük gibi görünse de yaktığı yeri kavuruyor. Bozcaada Bizim kampanyası buna en güzel örnek. Etki alanı büyük adamızın. Ben adanın etki alanından ziyade zıtlıklarından birinden, hayvanlara olan davranışlardan bahsedeceğim bu yazıda.

Adanın sevilen hayvanları var. Adada nüfus başına düşen hayvansever sayısı da oldukça fazla diyebiliriz. Kokoreççisi de kediler-köpekler için kurumama koyuyor tezgahı önüne, tuvalet işleten vatandaşı da. Kent Konseyi de hayvanlarla ilgili bir birimle görev yürütüyor Belediye’de. Derneği de var, bireysel olarak hayvanlarla ilgilenen adalıları da. Adada hayvanlarla yaşam bir kültür adeta.

Pakize var. Annesi Limuzin vardı rahmetli. Sonra Puik var, Arthur, Çakıl, Tarçın, Dada, Feyyaz var. Kömür var kedilerden. Sonra İrma, Türkan, Shiva, Uzo. Yahu Balıkçı Fiko’nun koyunu vardı Garip. Aydo’ya gelip kafa şişiren, 1 liralık leblebi yerine 4 liralık fındığı araklayan karga Şakir var! Adada var oğlu var anlayacağınız. Başka nerede var böyle cümbüş, ahenk?  

Bir de zalimler var. Köpeklere saçma atacak kadar zalimler bunlar. Hem de bir kere değil, iki vaka sonunda bildiğimiz üç köpek saçmayla vuruldu. Hepsi hayattalar ama kalıcı bir kusurları olup olmayacağı belli değil. Ya yaşadıkları travmaya ne demeli? Zalim için bunun pek önemi yok elbette.

Başka türlü zalimler var bir de. Onların yöntemi de zehirli etle öldürme. Kimi mermiyle, saçma ile öldürmeyi denerken bu zalim türünün yöntemi de zehirli et. Birkaç ay evvel bir köpeğin ölümü ile bu daha da dillenir oldu. Olan köpeğe, onunla bağ kuran sahiplerine oldu. Göyya bir söylentiye göre, o zehirli etler bir köpek için değil tilkiler için atılmış. Ha, tilkilerin yaşam hakkı yok yani adada, öyle mi? Ekosistemin tokadını yememiş insanların safsatası!

Bunların hepsi üzücü olaylar. Ama esas en üzücü olanı da 37 kilometrekarelik adada zehirli et atan vatandaş, Arkadeniz’den tüfeğiyle gündüz vakti saçma atan vatandaş yakalanamadı. O saçma bir vatandaşa gelse ne olurdu acaba? Adada faili meçhul bir cinayete kurban gitmek işten bile değil, diyebilir miyiz? Bunları düşünmek bile çok üzücü.

Evet bu konuda zıtlıklar adası Bozcaada. Evinde, sokağında onlarca kedi besleyen adalıları da var, zalimce onları öldürmek isteyen vatandaşı da.

 

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI