BozcaadaHABER - Mobil


Bu gençler fazlasını hak etmiyor mu?

Tarih: 24-04-2019 13:30
3269 Okunma

Rakiplerine oranla maddi anlamda çok daha zor şartlarda mücadele eden Bozcaadaspor, büyük bir azim ve inanç mücadelesi örneği göstererek Çanakkale Süper Amatör Ligi'ni şampiyon tamamladı. Tüm teknik ekibi ve futbolcularını yürekten kutluyorum.

Adada büyüyen her genç, yeteneği olsun ya da olmasın mutlaka Bozcaadaspor'da oynamıştır ve hemen hemen herkesin lisansı halen daha TFF'nin sitesinde kayıtlarda duruyordur. Bir çoğumuz ailemizden ayrı ada dışına ilk kez Bozcaadaspor ile gitmişizdir, belki de yaramazlıktan evde ya da ailemizden almak istemediğimiz birçok dersi Bozcaadaspor'da aldık. Osman hocanın, Orhan hocanın her antrenman öncesinde memleketimize sahip çıkma, büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgiyi aşılayan konuşmaları bugün hayata bakışımızda önemli bir rolü olduğu inkâr edilemeyecek boyuttadır. Çünkü Osman hoca ilk 11'i belirlerken sadece bizim topa ne kadar iyi vurduğumuza bakmazdı, eğer kavga ediyorsak, saygısızsak istediğin kadar iyi oyuncu ol yedek kulübesinde aklını başına almak zorundaydın.

Bozcaadaspor'un biz adalılar için ne anlama geldiğini, bizler için adanın üzümü ve şarabı gibi değerli olduğunu Bozcaadaspor ile ilgili önceki yazımlarımda paylaşmıştım. Kısaca buna değinmemin nedeni, Bozcaadaspor'a da sadece bir futbol takımı olarak bakılarak, "Aman canım neden sadece futbol, ne gerek var, neden Bozcaadaspor Ayazma'dan para kazanıyor, neden sörf yok" gibi düşüncelere sahip olanlara bizim için önemini bahsetmek istedim. Önceki yazılarımda da dediğim gibi, Osman hoca, Orhan hoca futboldan anlıyor, sörf, başka su sporları vs bu konuda da birileri işin ucundan tutar, kurarlar bir kulüp tüm ada destekleriz. Sonuçta herkes bir şeyin ucundan tutmaya çalışıyor.

Neyse, gelelim asıl konuya. Bu yıl da zor şartlar altında azimle zirvenin peşini bırakmayan Bozcaadaspor, son hafta genel averaj ile ligi lider tamamladı, ancak Gelibolu ile kendi aralarındaki averajın aynı olması nedeniyle Geliboluspor ile şampiyonluk maçına çıktı. Adalı taraftarların da desteği ile uzun bir aradan sonra Çanakkale'nin şampiyonu, en iyisi oldu. 

Bildiğiniz gibi eskiden Bozcaadaspor'un tek gelir kaynağı Ramazan aylarında oynatılan tombala idi. Bizler o zamanlar kaşar-ekmek ile maçlara çıkardık. Ardından Ayazma'nın gelirlerinden bir kısmı Bozcaadaspor'a aktarılmaya başladı ama giderlerin ne derece çok olduğunu az çok biz biliyoruz. Kaldı ki sadece bu yıl şampiyon olan takımımız değil alt yaş gruplarında da bir çok takım çıkartabiliyoruz, zirveye oynuyoruz. Yani sadece maçlarını izlemeye gittiğimiz takım değil, onlarca ufacık dada da Bozcaada markasını sırtlarında taşıyorlar.

Şimdi bu yıl Çanakkale'nin şampiyonu gençlerin aldığı ücretleri rencide edici algılanmaması adına buradan paylaşmıyorum. Galibiyet primlerinin ne kadar olduğunu hiç söylemiyorum. Garanti aldıkları paranın meblağını dile getirmek istemiyorum. Dileyenlerle özelden paylaşabilirim...

Evet, gençler bu şartlara rağmen Bozcaadaspor arması ile terinin son damlasına kadar mücadele ettiler ve şampiyon oldular. Bir üst lig olan Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak için de bir zamanların efsane takımı, Süper Lig'de bile oynayan Çanakkale Dardanelspor ile karşılaşacaklar. Yenen takım Bölgesel Amatör’de mücadele ederken, yenilen Süper Amatör’de devam edecek. Yani Bozcaadaspor yenerse, şampiyonluk kupasının yanına bir de üst ligde oynamaya hak kazanmış olacak.

Şimdi bu yazıyı paylaşmamın nedeni de şu: Gençler pazar Çanakkale Dardanel’i devirsin-devirmesin, üst lige çıksın ya da çıkmasın, dediğim gibi zaten çok büyük bir şeyi becerdiler ve kupayı ilçemize getirdiler. Ancak kulübün maddi durumu nedeniyle de bunun karşılığını alamadılar. Başarıyı nasıl hepimiz sahipleniyorsak, bu durumu da hep birlikte sahiplenebiliriz. Adada yüzlerce işletme var, birlikte küçük bir kampanya gibi bir şey yapsak, herkes gönlünden geçeni, verebildiği kadarını 3-5 bir bütçe oluştursak ve futbolculara jest yapsak? Ben Bozcaada Haber olarak da, Serkan İlik olarak da en başta varım. Ya sizler?

 

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI