BozcaadaHABER - Mobil


Cumhuriyet Meydanı’ndan Tenteli Meydan’a

Tarih: 24-04-2016 21:21
5250 Okunma

Bozcaada’da iki senedir milli kriz haline gelen hediyelik eşya stantlarının yerinin çözümü en beklenmedik şekilde kötü sonuçlandı. Bu sorunun bu kadar büyümesi ve bu şekilde sonuçlanmasında Başkan Hakan Can Yılmaz’ın, yerlerinin değişmemesi için AKP’yi devreye sokan stant sahiplerinin ve kendine vazife olmadığı halde devreye giren AKP’li yöneticilerin hepsinin hatası var. Başkan Yılmaz’ın ve AKP’nin bu konuda bir inada girmesi o meydanda top koşturan çocukları, paten kayanları, eline gitarı alan gençleri ilgilendirmiyor.

 

Evet doğru! Başkan göreve geldiği ilk zamanlarda stantların yerinin değişeceğini söylemişti. İşin içine AKP devreye girdiği için burada bir siyasi kriz oldu ve Hakan Başkan için gurur meselesi haline geldi. Ancak kusura bakmasın ama bu durum halkı ilgilendirmez. Hakan Başkan bana göre bu krizi çok kötü bir şekilde yönetti. Kendisi bunu kabul etmese de bu işi ben gurur haline getirdiğini düşünüyorum ki özellikle gurur siyasetçiler için çok tehlikelidir.

 

Hediyelik eşya stantlarının yerinin Cumhuriyet Meydanı’na alınması kararının ardından gelen tepkiler hakkında yaptığımız haberler için bazı stant sahipleri bana kırılmış ve kızgınlarmış. Bırakın Bozcaada Haber’i, ben sade sıradan bir vatandaş olarak stantların yerinin Cumhuriyet Meydanı’na alınmasına karşıyım. Benim kimsenin üç kuruşunda ne gözüm var, ne de buna alet olurum. Tabii ki stant sahipleri eski yerinden kalkıp ücra bir köşede satış yapmak istemez. Tabii ki eski yerinden olduktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na alınmasını isteyeceklerdir. Ama bu yeni yer Cumhuriyet Meydanı olmamalıydı. Lütfen bu konuda, benim ve halkın tepkisini stant sahipleri üzerlerine alınmasın.

 

Başkan Yılmaz’ı eskiden beri tanırım. Başkanlığı kimilerince tartışılır ama benim için dürüstlüğü tartışılmaz. Kendisinin hala dürüstlüğüne ve adaletli oluşuna güvenirim. Hatta en sevdiğim yanı eleştiriye açık olması. Ama iki yıldır başkanlık koltuğunda oturan Hakan Can Yılmaz, bu sefer halka rağmen kafasındakini uyguladı. İstediğiniz kadar kabul etmeyin ama bu konuda ada halkının büyük bir çoğunluğu tepkili. Günlerdir soruyorum CHP’li Hüseyin Durmuş’tan başka destekleyeni görmedim. Eminim Başkan Yılmaz da bu konuda halkın gerçekten fikrini, tepkisini biliyor ve duymuştur. Kaldı ki kendi partisinin içinden de çoğunluğun bu karara destek vermediğini işittim.

 

Peki, şimdi Hakan Başkan, hani halka rağmen hiçbir iş yapmayacağına söz vermişti. Ne oldu? Şimdi sen dünyanın en güzel tentesini getirsen de, en güzel proje ile bu işi yapsan da bu iş halka rağmen yaptığın uygulama olarak tarihine geçecek. Yapıldıktan sonra herkesin çok beğeneceğini düşünmek yetmez. Halk o meydana hiçbir şey yapılmamasını istedi. Şimdi o meydana gelip o tenteleri görenlerin yüzündeki şaşkınlığına şahit olsanız keşke. Bu saatten sonra ne yaparsan yap o meydan eski meydan olmayacak. Meydanı istediğin kadar bank, çiçek, düzenleme ile doldur, o meydanın eski tadı ve ruhu kalmayacak. Artık bir ticarethane olacak orası. Yakında adı da ‘tenteli meydan’ olarak kalırsa şaşırmamak lazım.

 

Son günlerde hem bu konuda gelen tepkiler, hem de başka sebepler ile ilgili yaptığımız haberlerden Başkan Yılmaz’ı destekleyenler oldukça rahatsız oldular. Gelen bazı yorumlar da bunu gösteriyor. Yeri geldiğinde sıkça eleştirdiğimiz AKP söz konusu olunca onlar için Bozcaada Haber on numara. Ama iş ucundan kendilerine gelince bir anda haberciliğimize de laf atmalar başlıyor. Sitemize gelen bir yorumda belirtildiği gibi bu işi AKP yapsaydı, atıyorum Ali Balcı yapsaydı, eminim yer yerinden oynardı. Ama AKP’nin adı geçtiğinde eleştirilerini esirgemeyen bazı dostlar şimdi kafasını kuma gömüyor. Ama bu şekilde Hakan Başkan’a da iyi yapmıyorlar bilsinler.

 

Ayrıca biz Belediye'nin, Kaymakamlık'ın, siyasi partilerin basın ofisi değiliz. Biz elimizden geldiğince adaya dair her habere yer veren, ada menfaatlerini ön planda tutan yerel bir haber sitesiyiz. Sosyal medya öyle güçlü ve güzel ki, kimlerin hangi haberleri beğendiğini, kimlerin beğenmekten kaçındığını gösterebiliyor bizlere. Ucu kendisine dokunuyorsa mesaj yazmaktan kaçanı da, inandığı siyasi partiyle alakalı bir haberse ada sevgisini bir kenara bırakıp hemen savunmaya geçeni de, alakasız eleştireni de görmemize olanak sağlıyor. Sadece gülüyoruz, bazen de trajikomik bulup üzülüyoruz. Neyse, siz siz olun, ada sevginizi ikinci plana itip, hafif bir rüzgarda sağa sola sallanmayın. Yeni meydanınız da hepimize hayırlı olsun, güle güle kullanın.

YORUMLAR
8 Yorum

adalı insan - 26-04-2016 11:08

birisi yazmış ya ak partinin sözünün geçtiği yerlere gitsinler diye o zaman türkiyen in %55 i bizim seçim sonuçlarını bir hatırla sanırım sende istanbulda yaşayan yazlık ada insanlarındansın senin yaşadığın yerde de ak parti iktidar o yüzden sende orayı terk et chp nin sözünün geçtiği yerlere çok zorlamazsın zaten sayılı yerler



Zor ALİ - 26-04-2016 08:51

Hediyelik Eşya Standları; Elbette Başkanı bu kadar meşgul eder. İşin içindeki rant büyümeye devam ederken adaya adalıların hiç görmediği nereden çıktıkları belli olmayan bir sürü insan. Acaba önümüzdeki günlerde adada adalı bulabilecek miyiz? Belki nesli tükenmek üzere adalıları koruma altına falan alırız. Tentelere gelince ne işe yarayacak göreceğiz. Selam ve huzurla kalın.



filozof - 25-04-2016 11:15
öngün sanlı bizde onu söylüyoruz zaten.bu kadar adanın önemli sorunları varken,belediye başkanı ve adamları niye standlara kafayı taktı.bu zamana kadar kimsenin umurunda seğildi. birde takmışınız organik sokak,organik sokak. zaten velidede adanın hertarafına yayılıyor.o sokakğada standları kuruverir gider.şarap evi masaları çoğaltır gittikçe. zaten standların niye oradan gittiğini herkes biliyor merak etmeyin.yıllar çabuk geçiyor .

yabancı - 25-04-2016 10:34
Sayın Serkan Bey kaleme almış olduğun bu yazının gerçekten ortaya karışık olmuş ama asıl yapılanların gündem değiştirmek olduğu sonucunu çıkarmıyor şu an adamızın bir çok sorunu varken gerileme devrini yaşarken siz hale bozcaadanın kültürünü taşımayan çin malı malların satıldığı stantların yeri ile uğraşıyorsunuz bütün mahalleler kazı alanını dönmüş adada doğru düzgün yol kalmamış konteynerler her gün çoğalıyor insanların yarısı kantarın arkasında araba içerisinde yaşıyor herkesin haberi var ama yöneticiler görmezlikten geliyor kısaca bu girişimler gündem değiştirmek ve olumsuzlukları örtmek için yapılan algı yöntemleri sonra başkan secilmesi için belediye başkanının evlere gezerek oy topladığı CHP ilçe başkanından ne bekliyordunuzki

Mustafa - 25-04-2016 07:33
Mesire yeri ve meydanı rezil ettiniz. Sıradaki ne başkan? Plajlar mı? İlk iki sene böyleyse geri kalan üç seneyi düşünmek bile istemiyorum. Konu rant olunca parti ismi farketmiyor anlaşılan. Yazık.

merve sak - 25-04-2016 01:54

1:yıllardır adanın rüzgarı varken ,kimse o çirkin tenteleri koymazken ,en çok da kendileri herşeyi eleştirirken,asmaaltının aşağıdaki koyduğu tente.2.kasapın yanındaki koydukları tente3;madem bu kadar tezgahları azaltıcağınız niye bu kadar inata yer erdiniz.2000 kira. yeni dolaplar ıvır zıvır bi dünya masraf.çadırlarıda siz emrivaki yaptınız sonra sabun gibi sıyrıldınız,tezgah sahiplerine işi yıktınız.bir gurub insanın elinde bir bozcaada.siz standlarla uğraşacağınıza mesela mesire yerine yapılan çirkinliğe ve usulsüzlüğe,dışarlarda toplanmayan çöplüğe,hafta sonu dönüş çilesine bulunmayan çözüme,bir türlü halledilemiyen gestaş sorunana,mesela park peyzajına birilerine verdiniz ama maşallah bütün belediye personeli ve ekipman orada çalışıyor,sizin bir peysaj mimarınız var, o zaman niye birilerine verdiniz.hadi chp li troller hemen cevap verin bekliyoruz .



Öngün Sanlı - 24-04-2016 22:05

Ne kadar önemli imiş bu hediyelik eşya standları. Büyük bir rant kapısı oldugunu da bu sayede öğrendik. Çoğu Mahmutpaşa, Uzakdoğu işi, birbirine benzer eşya satan standlar. Bir şeye bir kez izin verildi mi hak haline geliyor demek ki. Bozcaada'ya yakışan, özgün, yerel üretim, tasarım ürünü hediyelik eşyaları satışının özendirilmesi, ve stand sayılarının buna göre ayarlanması. Özgün, el emeği üretim yapanlara pozitif ayrımcılık uygulanması.



Can - 24-04-2016 21:55

Yazıklar olsun sana başkan ..



YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI