BozcaadaHABER - Mobil


Komşuluk ilişkilerimiz en büyük değerimizdir

Tarih: 15-01-2018 18:23
2414 Okunma

Bozcaada Haber olarak, yayın hayatımıza başladığımız ilk günden bu yana tek gayemiz Bozcaada'nın çıkarları oldu. Bu doğrultuda bizlerden sonraki kuşaklara Bozcaada'nın bozulmamış doğal ve bakir yapısını, denizini, balığını, koylarını, bağlarını ve şarabını koruyarak aktarabilmek adına bizim de çorba da tuzumuz oluyorsa ve daha da olabilecekse ne mutlu Bozcaada Haber'e. 

Eşsiz koyları, mimari yapısı, üzümü ve şarabı ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren ve yükselen popüleritesi ile adeta kitlelerin akınına uğrayan Bozcaada'nın geleceği için Bozcaada Haber'in de sorumlulukları büyük ve bunun da farkında olarak hareket etmeye çalışıyoruz.

Yayın hayatımız süresince elimizden geldiğince ulaşımdan sağlığa, eğitimden sokak canlarımıza varana kadar her konuda yaşanan gelişmeleri sizlere objektif olarak aktarmaya gayret ettik.

Bu yolda elbette bizim de hatalarım olmuştur ve olacaktır da... Ancak bilinçli olarak Bozcaada Haber'i asla siyasi ideolojilerin çıkarlarına alet etmedik ve etmeyeceğiz. Kapımız tüm fikirlere, tüm farklı seslere, tüm siyasi partilere hep açık oldu ve açık olmaya da devam edecek.

Hiçbir zaman ticari kaygılar ile hareket etmedik. Öyle olsaydı Ayazma'da mısır satmak daha mantıklı olurdu. Kısacası Bozcaada Haber'in uyması gereken basın ilkelerinden sonra  yayın politikası ve ideolojisi Bozcaada oldu, öyle olmaya da devam edecek. 

Ancak...

4 yıllık habercilik hayatımda daha da çok farkına vardığım ve beni daha da çok üzen bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. 

İlkokul 1. sınıftan beri yaz-kış her türlü sefasını ve cefasını sürdüğüm Bozcaadam'da turizmle birlikte artan rant ve neticesinde çoğalan ticari kaygılardan, ülkemizde esen siyasi iklimden Bozcaada'nın da etkilenmesi ile oluşan siyasi hırs ve çekişmeler, Bozcaada'ya hızla kan kaybettiriyor. 

Az önce yıl içerisinde kaybettiğimiz değerlerimiz ile ilgili videoyu izlerken, eminim tüm salonun gözleri doldu. Videoyu izlerken O şu partiliydi, O böyle düşünüyordu gibi şeyler aklımıza bile gelmedi. Çünkü biz Bozcaada halkı olarak büyük bir aileyiz. Ve adada duyduğumuz her acı haber sonrasında sanki evimizin içinden birini kaybetmiş gibi üzülüyoruz.

Ancak maalesef son yıllarda gerek ticari kaygılar, gerek siyasi çekişmeler nedeniyle komşuluk ilişkilerimiz hızla zedelenmeye başladı. Ve bence adalılık ve komşuluk ilişkilerimiz, Bozcaada'nın koyları, üzümü ve şarabı kadar önemli. Hatta saydığımız bu bütün değerleri koruyabilmek adına en önemlisi.

Buna paralel olarak Bozcaada Haber, zaman zaman haber niteliği olan ancak ilişkilerimizi ve huzurumuzu bozabilecek, ada halkının huzurunu bozabilecek bazı hadiseleri de haber yapmaktan kaçındı. Önümüze, manşetlere çıkabilecek ancak ada yararına olmayacak, kurumları ve siyasileri zor duruma sokacak bir çok haberi de pas geçtiğimize birçok kez şahit olmuşsunuzdur. Çünkü bizim için hiçbir haber Bozcaada'dan, halkından, komşuluk ilişkilerimizden önemli olmadı.

Elbette böyle durumlarda haber yapmasak da  sorunun çözülmesine gayret ettik ve kimi zaman taraflar arasında uzlaştırıcı rol aldık.

Ancak buna rağmen zaman zaman hakkımızda açılan davalar neticesinde birçok kez ifade vermek zorunda kaldık. Ama hepsinden alnımızın akıyla, davaya bile gerek görülmeden aklandık. Tabii hakkımda devam eden davaları da belirtmem gerekiyor. Ama biz buna rağmen kin tutmadan, eski defterleri kapatarak, yaptığımız işin doğruluğuna inanarak, yolumuza korkmadan devam edeceğiz. Bundan sonra da ada sokaklarında başımız önde yürümek zorunda kalacağımız bir habere imza atmayacağımızı, eğilip bükülmeyeceğimizi bir kez daha ifade etmem gerekiyor.

Bu 4 yıl içerisinde Bozcaada Haber'in en büyük destekçisi ise değerli Bozcaada halkı oldu. Çünkü ada halkının bize güveni ve desteği olmasaydı hiçbir şekilde başarılı olamayacağımızı biliyoruz. Sizlerin Bozcaada Haber'e olan güveni, inancı ve desteği devam ettikçe Bozcaada Haber de büyümeye devam edecek.

Bu anlamda bize maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, belki geri dönüş alıp alamayacaklarını bilseler bile bağımsız, yerel, ekonomik gücünü kazanmış bir medya olan Bozcaada Haber'i ayakta tutmak için destekleyen, reklam veren,  tüm esnaf dostlarımıza teşekkür ederim.

Sözlerime son vermeden buradan birkaç teşekkür daha etmek istiyorum...

Öncelikle Bozcaada Haber'in yükünü büyük ölçüde alan en büyük destekçim Mustafa Dermanlı'ya sonsuz teşekkürler. 4 yıldır her eleştirimize rağmen desteklerini esirgemeyen Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz'a, geçen yıldan bu yana her türlü talebimize olumlu yaklaşan Kaymakam Mustafa Akın'a da çok teşekkür ediyoruz.

Son olarak Bozcaada Haber'in ayakta kalmasını sağlayan ve teşekkürlerin en büyüğünü hak eden, maalesef yaklaşık 2 ay önce kaybettiğim canım babama çok teşekkür ediyorum. Çünkü 4 yıldır haber işleri ile uğraşırken onlara pek faydam olmadığı gibi maalesef benim yüzümden üzüldükleri zamanlar da oldu. Ancak ne babam, ne annem, ne de ağabeyim bana sitem etmedikleri gibi daha da destek oldular. Bu yüzden başta babama teşekkür ediyor ve nurlar içinde yatmasını temenni ediyorum. Geride kalan aileme de şükranlarımı sunuyorum.

YORUMLAR
1 Yorum

Gülten Yetgin - 16-01-2018 01:21

Diline sağlık Sevgili Serkan , maalesef adamızda , ticari ve siyasi ilişkiler ve birliktelikler, hemşehrilik ve komşuluk ilişkilerinin ve hukukunun önünde seyrediyor . Umarım çok geç olmadan buna bir son verebiliriz.



YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


YAZARIN DİĞER YAZILARI