Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ
“Yerinde Esen Yeller” sergisine yoğun ilgi - BozcaadaHaber.Net
Mobil Reklam

“Yerinde Esen Yeller” sergisine yoğun ilgi

“Yerinde Esen Yeller” sergisi Troya Müzesi’nde bugün açıldı. Bozcaadalı sanatçıların da eserlerinin yer aldığı sergiye Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Bozcaada Kazı Başkanı Turan Takaoğlu ve Troya Kazı Başkanı Rüstem Aslan gibi önemli isimler de açılışa katıldı. Sergi 25 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
“Yerinde Esen Yeller” sergisine yoğun ilgi
Tarih: 25-04-2024 21:01
417 Okunma
Bozcaada Haber
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

Deniz Barlas Velioğlu, Dilara Koloğlu Selçuk, Erdal Sezer, Ezgi Yemenicioğlu Negir, Halil Yavuz Ertürk, Meliha Coşkun, Mert Karaçıkay, Nilgün Akyol, Sibel Güler ve Zulal’in eserlerinin sergilendiği “Yerinde Esen Yeller” sergisinin açılışına adalılar yoğun ilgi gösterdi. 

Troya Müzesi’nde gerçekleşen sergi açılışında sanatçıların ve misafirlerin haricinde Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, Bozcaada Kazı Başkanı Turan Takaoğlu ve Troya Kazı Başkanı Rüstem Aslan da vardı.

 

Açılış konuşmasını Mahal Sanat’tan Seyhan Boztepe’nin yaptığı sergide farklı bakış açılarıyla Troya ve Bozcaada arasındaki ilişki vurgulandı. Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, “Tenedos-Bozcaada’nın kültürel anlamda hak ettiği noktada olmadığına dair bir inancımız vardı. Bu konuda da bu sergiyle birlikte kültürler arası daha fazla projenin içinde yer almak istiyoruz. Toprağın altındaki binlerce yıldır bulunan kültürel atmosferi bugünle birleştirmek önemli” dedi. 

Bozcaada Kazı Başkanı Prof. Dr. Turan Takaoğlu da “Bozcaada çok özel bir ada. Biz de yaklaşık 20 yıldır bunun kültür tarihini araştırıyoruz. Her bir döneminin kendine özgü hikâyesi var. Coğrafyanın ona biçtiği önemli bir rol var” dedi. 

Meliha Coşkun, Bir yıldır bu çalışma sürüyor. Sanatçı arkadaşlarımızla iletişim kurduk ve Mahal ekibiyle görüştük. Onlar da bir iletişim kuralım ve sergi açalım önerisiyle geldiler. Ben hem müzeye, hem de Mahal Sanat’a teşekkür ederim” dedi. 

Troya Kazı Başkanı Rüstem Aslan, “Çağdaş sanat eserleri son yıllarda arkeoloji müzelerinde karşılaşıyoruz. Arkeolojik eserle birlikte çağdaş sanat eserleri kalıcı sergilere dönüşüyor. Ben sanatçıların yorumlarını ve bakış açılarını önemsiyorum. Bizim ürettiğimiz akademik bilginin aktarılmasında etkili bir iletişim yolu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Böyle bir sergi ortaya çıkartanları tebrik eden Belediye Başkanı Yahya Göztepe “Öncelikle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ben de göreve yeni başladım. Hocalarımla henüz yeni tanışıyoruz. Truva ile Bozcaada arasında binlerce yıldır devam eden bir bağ var. Eğer böyle bir savaş olduysa -ki biz inanıyoruz- Bozcaada’nın önemi çok büyük. Truva Savaşı’nda da gemiler adanın güneyinde bekliyor ve Göztepe’den işaret verildikten sonra tahta at Truva’ya gidiyor. Tüm dünya bunu biliyor ama burada yaşayan insanlar olarak maalesef biz yeteri kadar anlatamadık. İnşallah binlerce yıldır birlikte olan bu iki kültürü önümüzdeki dönemde yeniden buluşturacağız” dedi. 

Resim, cam, seramik, yerleştirme, fotoğraf gibi farklı medyumlarla çalışan sanatçıların özgün üretimlerini bir araya getiren “Yerinde Esen Yeller” Sergisi, 25 Nisan - 25 Mayıs tarihleri arasında Troya Müzesi 111. Yıl Sergi Salonu’nda görülebilir.

 

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

YORUM YAP


DİĞER HABERLER