BozcaadaHABER - Mobil

Bozcaada'da 15 Temmuz Anması

Tarih: 16-07-2023
1201 izlenme

 

15 Temmuz’un 7. yıldönümü Bozcaada’da yürüyüş ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Tören başında canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Başkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı anları protokolde ekranlardan izleyen CHP'li Başkan Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Uslu'nun yüzleri asıldı. Öte yandan törenin bir anda bitmesine AKP İlçe Başkanı Sinem Tabak'ın tepki gösterdiği anlaşıldı.

 

Bozcaada’da saat 20.00’de Jandarma çeşmesi önünden başlayan yürüyüşe Bozcaada Kaymakamı Muhammed Mustafa Kara, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ve İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Alp, kurum ve daire amirleri, memurlar ve belediye işçileri katıldı. 

 

Yürüyüşe ve törene siyasi partilerden Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Sinem Tabak, AKP'li meclis üyesi Nejla Ersöz ve birkaç AKP'li ismin haricinde CHP İlçe Başkanı Gülay Elbir Uslu katılırken İyi Parti'den bir temsilci yoktu. 

 

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  canlı yayında yaptığı konuşmanın ekrandan izletilmesi ile devam etti. Ancak cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birileri de Kandil'den destek arıyor. Ne diyor? 'Biz bay bay Kemal'in yanındayız' diyor. Ya millet senin yanında olmadıktan sonra avucunu yalarsın. Biz milletimizle yürüyoruz, onlar Kandil'le yürüyor, işte aramızdaki fark bu" şeklinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri karşısında CHP'li Başkan Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Uslu'nun yüzlerinin asıldığı görüldü.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Bozcaada Kaymakam Vekili Muhammed Mustafa Kara 15 Temmuz şehitlerini anarken "7 yıl önce bugün meydanlarda tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi tüm ferdleri ile yürek olmuş, iradesini ve istikbalini darbecilere çiğnetmeyen büyük bir Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde milletimiz, tıpkı Malazgirt Meydan Savaşı'nda olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusunda kararlılığını ortaya koymuştur." dedi. 

 

Konuşmasında Türkiye'nin  15 Temmuz sürecinden sonra daha güçlü hale geldiğini belirten Kaymakam Kara konuşmasının sonunda Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.

 

Kaymakam Kara'nın konuşmasının ardından Alaybey Camii müezzinleri tarafından şehitler için Kuran Tilaveti ve öğrenciler şiirlerini okuması ile devam etti. 

 

Ancak tören başlangıcında anonsu yapılmasına rağmen TRT ekranlarından canlı yayınlanacak programa geçilmeden törenin sona erdiğinin anons edilmesi ve protokolün dahi dağılması AKP İlçe Başkanı Sinem Tabak'ın tepkisine neden oldu.

 

Öte yandan Bozcaada Haber CHP İlçe Başkanı Uslu'ya ve CHP'li Başkan Yılmaz'a tören sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yüklenmesini sordu. Uslu "Gerçekten çok rahatsız oldum. Düşünün kimileri beyaz giymiş, ben yas için simsiyah giyinip geldim ama bu çok rahatsız edici idi" derken, Başkan Yılmaz, “İlçe başkanım varken benim bir şey demem doğru olmaz” açıklamasını yaptı.

YORUM YAP

FACEBOOK YORUM YAP


DİĞER VİDEOLAR