Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ
Bozcaada'ya binlerce tatilci akın etti - BozcaadaHaber.Net
Mobil Reklam

Bozcaada'ya binlerce tatilci akın etti

Bozcaada, 2024 turizm sezonuna Ramazan Bayramı tatili ile giriş yaptı ve yine binlerce tatilciyi ağırladı. Bayram süresince işletmeler yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verdi. Feribotlarda araç kuyruklarının yanı sıra yaya kuyrukları da oluştu. Bozcaada Belediyesi ve kolluk güçleri, bayram boyunca yoğun mesai yaparak denetimleri sıkı tuttu. Bu sayede aşırı yoğunluğa rağmen çöp, denetim, gürültü kirliliği ve asayiş konularında son yılların en huzurlu bayram tatillerinden biri yaşandı.

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Bozcaada'ya binlerce tatilci akın etti
Tarih: 15-04-2024 21:57
315 Okunma
Bozcaada Haber
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

Bozcaada, bu bayram tatilinde de en çok tercih edilen turizm destinasyonları arasında yer aldı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca binlerce tatilci adaya akın etti. Özellikle bayramın ilk üç gününde Geyikli iskelesinde uzun araç kuyrukları gözlendi. Gestaş, yoğun talebi karşılamak için karşılıklı olarak günde 18 sefere kadar çıktı. Ayrıca Bozcaada, günübirlik turistlerin de yoğun ilgisini çekti ve zaman zaman feribotlarda uzun yaya kuyrukları oluştu.

4 GÜNDE TRAFİK UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe göreve gelir gelmez bayram tatilinde trafik uygulamasını hayata geçireceğini belirtmişti. Daha önceleri okulların kapandığı tarihte (Haziran) uygulanan, ada merkezine araç girişinin yasaklandığı ve adaya geliş ve dönüşlerde araçlar için rezervasyon sisteminin uygulandığı trafik düzenlemesi 4 gün gibi kısa sürede tamamlandı ve bayram tatili boyunca uygulandı. Trafik uygulamasının bayram tatilinde uygulanması, ada merkezinde yaşanacak trafik kaosunun önüne geçti. 2024 turizm sezonuna bayram tatili ile giren Bozcaada'da eğlence mekanlarında ve meyhaneler sokağında yüksek gürültü kirliliği ve kakofoni yaşanmadı. Belediye zabıtaları gece boyunca işletmelerin masa, sandalye düzenini ve gürültü kirliliği için denetimdeydi. Ayrıca belediye ekipleri, bu bayram tatilinde özellikle çöp toplama ve temizlik için mesaiyi artırdı.

Öte yandan, belediyenin yanı sıra bayram boyunca emniyet ve jandarma da yoğun mesai yaptı. Kolluk güçleri, bayram boyunca trafikten asayişe kadar tüm denetimleri artırdı. İlçe emniyetine bağlı trafik polisleri, bayram boyunca ehliyet, ruhsat ve kask kontrolü yaparak adalıları ve tatilcileri fark etmeksizin çok sayıda cezai işlem uyguladı. Aynı şekilde, ilçe jandarmaya bağlı ekipler de ada merkezi dışında yoğun bir mesaideydi. Binlerce tatilcinin buluştuğu Polente Feneri'nde gün batımını izleyen tatilcilere jandarma sık sık uyarılarda bulundu.

9 günlük bayram tatili nedeniyle uzun bir süredir hazırlık yapan ve kapılarını misafirlerine açan adalı işletmeciler, yoğun geçen bayram tatilinden ekonomik olarak memnun oldular. "Bayram herkese can suyu oldu" benzetmesi yapılarak, en çok sevindiren ise yaşanan aşırı yoğunluğa rağmen adada önemli bir vukuat, olay, kaza vs. yaşanmaması oldu. Adalılar, çöpten denetimlere, gürültü kirliliğinden asayişe kadar huzurlu ve bereketli bir bayram geçirdi.

 


Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

YORUM YAP


DİĞER HABERLER