Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ
İki kadının emeği Bozcaada Ceviz Otel’de buluştu - BozcaadaHaber.Net
Mobil Reklam

İki kadının emeği Bozcaada Ceviz Otel’de buluştu

Bozcaada’nın 6 odalı yeni oteli “Ceviz Bozcaada” henüz ilk yılında takdir topluyor. Tüm tadilat ve dekorasyonunu işletmecilerinin kendisinin yaptığı otel 12 ay hizmet vermeyi hedefliyor.

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
İki kadının emeği Bozcaada Ceviz Otel’de buluştu
Tarih: 25-07-2021 20:10
2468 Okunma
Bozcaada Haber
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

Bozcaada’da hizmet vermeye başlayan Ceviz Bozcaada’nın 6 odası var. Aynı anda 14 kişiyi ağırlayabilen Ceviz Bozcaada nisan ayında ilk misafirlerini kabul etmeye başladı. Kışın da açık olmayı hedefleyen otelin iki kadın işletmecisinin tadilat ve dekorasyonla ilgili her şeyi kendilerinin yaptıklarını, bunu yaparken de birçok malzemeyi geri dönüştürdüklerini öğreniyoruz.

Neşe Diricanlı 8-9 yıldır devamlı Bozcaada’ya geliyor. Tam bir ada aşığı. Üstelik sadece yazları değil, dört mevsim adanın yollarını aşındırıyor. Arkadaşı Özlem Kurt da ufak bir yerde yaşama hayalleri kuruyormuş. İkisi de mimar. İşte bu iki arkadaşın hayalleri Bozcaada’da Ceviz Bozcaada’nın işletmesini alınca gerçekleşiyor, iki kadının emeği adada buluşuyor.

Nisan ayına dek otelin tadilat ve dekorasyon aşamasına girişiyorlar. Perdeden avizelere nerdeyse her şeyde geri dönüştürdükleri malzemeleri kullanıyorlar. Üstelik bunları yaparken herhangi bir yerden usta, çalışan desteği de almadan kendi başlarına yapıyorlar. Bir yandan boya-badana, bir yandan bahçe düzenlemesi, diğer yandan perde, pike, bahçede kullanılan örtüleri de kendileri dikiyorlar.

İşletmecilerden Neşe Diricanlı, “İstanbul’da yaşıyordum ve 8-9 senedir yaz-kış demeden neredeyse yılda 10 defa gidip geliyordum. Kendimi ada aşığı olarak tanımlayabilirim. Arkadaşım Özlem (Kurt) de küçük bir yerde yaşamak istiyordu. Sonra böyle bir işletme şansı doğunca Ceviz Bozcaada’yı birlikte işletmeye karar verdik. İkimiz de mimarız. Kışları adada mesleğimizle ilgili işler yapmak istiyoruz. Sezonda da otelimizi işleteceğiz. Dolayısıyla yaz-kış açık olan bir işletmemiz olacak ve biz de yaz-kış adada olmak istiyoruz” diyerek Ceviz Bozcaada’nın doğuş hikâyesini ve gelecek hayallerini de paylaşıyor.

Cumhuriyet Mahallesi, Karanfil Sokak’ta bulunan Ceviz Bozcaada’nın kahvaltıları da tam bir Ege kahvaltısı. Çeşitli peynirler, bölgenin zeytinleri ve zeytinyağı, el yapımı reçeller, pişi ve diğer lezzetlerle, işletmenin bahçesinde keyifle kahvaltınızı yapmak, güne devam etmek de elinizde.

Bu yıl otelcilik sektörüne “merhaba” diyen, sezon haricinde ada içerisinde mimari faaliyetlerde bulunmayı hedefleyen Neşe Diricanlı ve Özlem Kurt adada keyifle tatil yapmak isteyenleri Ceviz Bozcaada’ya bekliyor.

 

İletişim ve Rezervasyon: +90 532 131 95  43

Sosyal Medya ve İletişim:

Ceviz Bozcaada: @cevizbozcaada

Nesse Mimarlık: @nessemimarlik

 


Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

YORUM YAP


DİĞER HABERLER