Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ
İlçe tarımdan bağcılara destek - BozcaadaHaber.Net
Mobil Reklam

İlçe tarımdan bağcılara destek

Bozcaada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü adadaki bağcılara bağ yardımında ve çeşitli eğitimler konusunda destek oluyor.

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
İlçe tarımdan bağcılara destek
Tarih: 24-02-2020 23:32
2501 Okunma
Bozcaada Haber
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

Bozcaada Tarım ve Orman İlçe Müdürü Müveddet Atmaca, geçen hafta gerçekleştirilen eğitim ve dağıtılan asmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Atmaca, “Asmada yerel çeşidimizin devamı yönünde çiftçilerimizden istediğimiz asma çeliği temininde çalışmaya destek vermeleridir” dedi.

Açıklama yapan Müveddet Atmaca, “15-16 Şubat tarihlerinde 13 bin 500 aşılı asma dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca Asmanın İklim, Ekolojik İstekleri, Budama konusunu Dr. Serkan Çandar’ın, Şaraplık Üzüm Çeşidi Yetiştiriciliği’ni Ziraat Yüksek Mühendisi Tezcan Alço’nun ve Üzüm Yetiştiriciliği’ni Dr. Damla Zobar’ın anlattığı, soru-cevap yapılan bir buluşma da gerçekleştirdik. Sonrasında ilçemiz çiftçilerinden Mehmet Talay’ın uygulama budama konusundaki eğitimine enstitüden arkadaşları da getirttik” açıklamasını yaptı.

ZEYTİN ÜRETMEK İSTEYEN FİDAN DESTEĞİ

Asma yetiştiriciliği yapan çiftçiler için 2 bin 150 kilo bordo bulamacının ilçe tarım stoklarına alındığını ve çiftçilere dağıtımına başlandığı da yapılan açıklamada dile getirildi. 

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Müveddet Atmaca, “Zeytin tarımını yaygınlaştırma kapsamında zeytin tarımı yapmak isteyen çiftçilerimize müraccatları doğrultusunda zeytin fidanı dağıtım projemiz de başlamıştır, ayrıca Tekirdağ Bağcılık Enstitüsü’nden gelen uzman arkadaşlara, Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanımız ile tüm çiftçilerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.


Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

YORUM YAP


DİĞER HABERLER