Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ
Su kesintileri ile ilgili Başkan Yılmaz'dan açıklama - BozcaadaHaber.Net
Mobil Reklam

Su kesintileri ile ilgili Başkan Yılmaz'dan açıklama

Geçen günlerde yayınladığımız haberde, su hatlarının yenilenme çalışmalarıyla iligili olarak bu yaz su kesintilerinin daha çok yaşanabileceğini belirtmiştik. Son günlerde ise Bozcaada’da su kesintileri önceki yıllara oranla çok daha fazla yaşanmaya başladı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, son günlerde artan su kesintisi ile ilgili “Yeraltında su kaynakları azaldı.” diyor. Konuyla ilgili başka iddialar da konuşuluyor.

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Su kesintileri ile ilgili Başkan Yılmaz'dan açıklama
Tarih: 05-07-2022 21:56
2427 Okunma
Bozcaada Haber
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

Bozcaada’da son günlerde su kesintileri adalıları ve işletmecileri deyim yerindeyse isyan ettiriyor. Bozcaada Belediyesi’nin su hatlarının yenilenmesi ile ilgili çalışmaları ise turizm sezonu nedeniyle Ekim ayına bırakıldı.

Bozcaada Haber, su hatlarının yenilenme çalışması sırasında ve sonrasında yaşanan bir takım teknik sebeplerden dolayı bu sezon daha çok su kesintileri yaşanabileceğinin altını çizmişti.

Maalesef haberimizde belirttiğimiz gibi, son günlerde su kesintileri çok daha sık yaşanırken, suların kesik olmadığı zamanlarda da sular çok az akmaya başladı.
Bu durum ise yıllardır su kesintileri nedeniyle sezonda zorluk yaşayan adalılar ve işletmecileri isyan ettirme noktasına getirdi. 

Ancak son günlerde yaşanan su kesintileri ile ilgili de belediyeden herhangi bir açıklama gelmedi. Bozcaada Haber son günlerde yaşanan su kesintilerini Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a sordu.

Başkan Yılmaz, konu ile ilgili “Karşıdan kuyulardan gelen su miktarımız azalıyor. Yani asıl büyük tehlike o. Yeraltı su kaynakları azalıyor. Bu sene zaten patlak olduğunda duyuruyoruz, fotoğrafını da koyuyoruz. Son zamanlarda patlak vb sorunumuz da yok ama dediğim gibi kuyudan çektiğimiz su miktarında azalma var. Düşünün pompalar kum çekmeye başladı.” dedi.

Öte yandan bir diğer iddiaya göre ise, su hatlarınnın yenilenmesi projesinde çok az ilerleme kaydedildiğinden, çoğunluk da hâlâ eski hatları kullandığı için karşı kuyulardan gelen su adaya ulaştığında suyun çoğunluğu boşa gidiyor. Bu sebeple de su kesintileri bu sene çok daha fazla yaşanıyor.

Ekonomi kadar bu sorunlar da düşündürüyor


Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

YORUM YAP


DİĞER HABERLER