Otomatik olarak 5 saniye sonra kapanacaktır. Reklamı kapatmak için TIKLAYINIZ
Yahya Göztepe başkanlığında yeni meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi - BozcaadaHaber.Net
Mobil Reklam

Yahya Göztepe başkanlığında yeni meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe ve meclis üyeleri, yeni dönemin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. 8 CHP, 2 AKP üyesinden oluşan yeni meclisin görev dağılımı da ilk toplantıda belirlendi.

Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Yahya Göztepe başkanlığında yeni meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi
Tarih: 09-04-2024 23:04
491 Okunma
Bozcaada Haber
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

Yeni dönemin belediye başkanı ve meclis üyeleri dün (8 Nisan Pazartesi) ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yahya Göztepe başkanlığında 8'i CHP'li, 2'si AKP'li üyeden oluşan yeni  dönem belediye meclis üyeleri, ilk önce birlikte Bozcaada Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşını okudu,  ardından da 13:30’da Bozcaada Belediyesi Meclis Salonu'nda Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Meclisin ilk toplantısında başkan vekilliği, encümen üyeliği, imar komisyonu, denetim komisyonu, plan ve bütçe komisyonu gibi görev dağılımları da belirlendi. 

Bozcaada Belediyesi'nin sosyal medya hesabından canlı yayınlanan toplantının ardından yine belediye tarafından  meclisin ilk toplantısına dair  basın bülteni yayınlandı. 

Basın bülteninde şu bilgilere yer verildi:

Toplantıda belediye meclisinin çalışma usul ve esasları düzenledi.

Belediye meclisinin, meclis başkanlık divanının, meclis ihtisas ve denetim komisyonlarının üyeleri açık ve kapalı oylama ile belirlendi. 

Buna göre Birinci Başkan Vekili Hülya Koloğlu, ikinci Başkan Vekili  Mustafa Kırlı,  Katip Asil Üyeler Emrah Ataol ve  Günay Yurdakul oldu.

Encümen üyeliğine Hüseyin Durmuş ve Mustafa Kırlı seçilirken İmar Komisyonu’na  Hüseyin Durmuş,  Bilgütay Ergül, Gülay Elbir Uslu, Hülya Koloğlu ve  Kosta Salto; Plan ve Bütçe Komisyonu’na da Hüseyin Durmuş,  Gülay Elbir Usllu ve Kosta Salto seçildi.

Denetim Komisyonu üyeliklerine de

Emrah Ataol, Bilgütay Ergül, Hülya Koloğlu, Günay Yurdakul ve Behiç Varlı seçildi. 

Ayrıca Belediye Meclisinin 22.11.2023 tarih ve 2023/44 sayılı kararıyla alınan 2024 Mali yılı gelir tarifesinin, enflasyon ve fiyat artışları nedeniyle revize edilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilmesine karar verildi. Komisyon çalışması sonrası belirlenen her maddenin tekrar meclis onayına sunulacağı bilgisi de paylaşıldı.

Enflasyon ve fiyat artışları sebebiyle İller Bankası tarafından talep edilen SUKAP İçme suyu inşaatı işi ek kredi talebinin 11.04.2024 tarihine kadar bildirilmesine de  oy çokluğu ile karar verildi.

 


Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam
Mobil Reklam

YORUM YAP


DİĞER HABERLER